luni, 13 iulie 2009

De ce se termina o relatie?


Zilele astea am filosofat cu o foarte buna prietena a mea si am ajuns sa vorbim despre viata, despre trecut,despre greutati, bucurii ,despre cat de repede se termina o prietenie sau o relatie.

Nu o sa vorbesc iarasi despre iubire si frumusetea ei despre vise si optimism ci despre motivele care duc la destramarea unei prieteni a unei relatii.Iubirea si prietenia sunt minunate dupa mine o definitie completa ar fi aceea a lui BALZAC : "A iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile." De obicei cand sentimentul de iubire dispare cand nu mai exista respect cand apare violenta, minciuna si lipsa increderi putem spune ca s-a terminat.E dureros ,e greu sa spui ca totul s-a naruit ,vise, sperante si anii pierduti.Si toti ajungem sa ne intrebam de ce s-a terminat? cum s-a ajuns aici ? Raspunsurile sunt foarte variate dar pornesc de la faptul ca noi uitam ca pana nu demult persoana de langa noi reprezenta finta cea mai adorata, cea careia ii ofeream iubirea si inima pe tava, uitam ca in trecut am iubit-o, incepem sa aruncam cu noroi si sa jignim. De cele mai multe ori egoismul, trufia, incapatanarea, mandria incep sa ia locul iubirii, aparand reprosuri, vorbe grele uitand cu desavarsire momentele frumoase cand ne uitam in ochii celuilalt si ne juram iubire vesnica. In rautatea noastra nu realizam ca suntem penibili si incepem sa jignim, sa aruncam vorbe grele, sa ne rugam prietenii sa aleaga intre noi si cealalta persoana. Fiecare crede ca celalalt a gresit, ca e o victima, dar nimeni nu concepe nici in ruptul capului ca vina apartine ambelor persoane implicate. Asa cum iti asumi iubirea la inceputul relatiei asa e bine sa-ti asumi si esecul unei relatii, sa recunosti ca vina apartine ambelor parti si ca nu e cazul de victimizare. Eu am iubit foarte mult chiar daca aceea relatie nu mai exista dragostea adevarata pe care i-am purtat-o ma face sa zambesc de fiecare data cand imi aduc aminte de ceea ce am trait si ma face sa ii doresc lui o viata cat mai linistita si mai frumoasa.E bine sa ramanem fara resentimente pentru ca numai asa putem sa ne vedem de viata noastra. Eu zic ca cel ce accepta terminarea unei relatii si pastreaza in sufletul sau numai momentele bune, numai clipe de iubire, acela poate spune ca a iubit cu sufletul.E bine sa iesi dintr-o relatie cu capul sus sa traiesti cu demnitate dragostea ce candva ai purtat-o si intotdeauna sa lasi loc de buna ziua pentru ca nu trebuie uitat ca ceea ce candva ai pupat nu poate fi scuipat.

De ce se termina o relatie ??

Conflicte de tot felul

Stresul si dezamagirile

Rutina si monotonia

Inselarea asteptarilor si dezamagirile de tot felul

Partea financiara.Unii considera ca dragostea trece prin stomac fiind foarte materialisti.

Partea sexuala.Atunci cand exista incompatibilitate intre parteneri care pun foarte mare pret pe viata intima.

Minciuni.

Atunci cand exista doua persoane cu un caracter puternic care isi doresc sa se domine unul pe altul

4 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Foarte frumos postul. Profund. Deep thinking. Chiar a meritat citit.

Cristina Zamfirescu spunea...

Iulia, draga mea,m-ai terminat cu textul de mai sus... ce sa-ti mai spun sunt KO... mi-am amintit de multe...sper k esti bine si la fel de optimista, frumoasa si zambitoare cum te stim toti. Te pup, cu mult drag, Paula Tudor

killer spunea...

Minciuni minciuni. mie numai d-asta mi s-au sfarsit relatiile.

salutari si tine-o tot asha:D:*