vineri, 26 decembrie 2008

Sarbatori Fericite!!!

Dupa un an incarcat, plin de proiecte si termene limita, a sosit in sfarsit perioada mult asteptata a Vacantei, timpul Craciunului si al Anului nou.Este perioada pe care o iubesc cel mai mult din an.Mirosul imbietor al sarmalelor, al cozonacilor, al scortisoarei, al carnatilor, caldura din sanul familiei, armonia, emotia revederii celor dragi, bucuria asteptarii unui cadou (cat de mic), colindele, sunetele cristaline ale copiilor - toate fac parte din reteta unui Craciun perfect si imi starnesc de fiecare data amintiri placute. E perioada cand inimiile sunt mai deschise, chipurile mai fericite si glasurile mai vesele. Odata cu maturizarea uitam frumusetea si inocentei acestei sarbatori, insa eu ma traspun intotdeauna in copilul de altadata si il astept pe Mos Craciun cu aceeasi ardoare cu care obisnuiam sa-l intampin si in anii copilariei. Pentru mine Craciunul e sarbatoarea familiei, a prieteniei si chiar daca anii au trecut peste mine nimic nu se compara cu dimineata de 25 decembrie, cand fug sa ma uit sub brad pentru a vedea ce mi-a adus MOSUL.

Desigur, cadoul cel mai frumos e faptul ca toti cei dragi mie, Sufletelul, mama, tata, fratele, sunt toti alaturi de mine, ei sunt de fapt cel mai de pret cadou. Imi aduc aminte cu drag de jucariile pe care le primeam, de dulciurile care parca mi se pareau mai gustoase (ca de, erau de la Mos Craciun) si de bradul care stralucea intotdeauna plin de globulete magice. Desigur am crescut, dar bradul intotdeauna e nelipsit si e insotit de acelasi ritual al impodobiri alaturi de toti cei dragi. Acum inteleg faptul ca esenta Craciunului este insusi pruncul Iisus, care inseamna viata, bunatate, lumina in suflete, iertare, iubire si pretuire a ceea ce avem. De aceea Craciunul e atat de special. Multi dintre noi uita partea spiritual a Craciunului, fiind interesati doar de ambalaj, de partea comerciala, pierzand inocenta, inima si sufletul Craciunului. Ce nu inteleg multi e faptul ca aceasta sarbatoare minunata nu o poti cumpara de la supermarket sau viziona intr-un film la televizor ci trebuie sa o simti, sa-ti lumineze mintea si sufletul asemenea stelei care stralucea si vestea nasterea pruncului. Oare cati dintre noi mai vad acea steluta fermecata si divina? Spiritul Craciunului e in fiecare din noi, doar ca trebuie sa nu uitam ca cel mai frumos lucru nu este cadoul sau mancarea sau petrecerile la care participam, ci magia Sarbatorii, impreuna cu puritatea si spiritualitea de care aceasta este insotita.

As dori si eu pe aceasta cale sa urez un Craciun Fericit, caldura in suflet, sanatate, fericire si multe impliniri. Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Sarbatoarea Craciunului sa va deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri!

La Multi Ani!!!


sâmbătă, 6 decembrie 2008

Ajunsa la varsta maturitatii imi aduc aminte cu nostalgie de perioada copilariei, cand imi pregateam cizmulitele iar parintii imi spuneau cu un glas duios ca “Numai acei copii care au fost cuminti vor primi dulciuri si jucarii, iar cei poznasi o nuieluse”. Imi aduc aminte cu drag de venirea lui Mos Nicolae, de mireasma portocalelor, a mandarinelor, de mirosul prajiturilor sau al dulciurilor pe care le primeam cu mare drag. Tin minte ca atunci cand eram copil adormeam cu greu si-mi doream din suflet sa-l vad pe Mos Nicolae, negandidu-ma la valoarea cadoului pe care urma sa mi-l aduca ci doar la faptul ca acolo undeva e cineva care are grija de mine, ma iubeste si in fiecare an nu uita sa-mi aduca ceva cat de mic, un simbol, un cadou. E o atmosfera de sarbatoare, un aer de calmitate, un moment feeeric care in preajma Sarbatorilor ne invaluie si ne face sa impartasim amintiri comune si dragi. In perioada asta nu numai faptul ca oferim si primim cadouri e primordial ci atitudinea pe care o adoptam e importanta sa devenim mai buni, mai blanzi, sa daruim un pic din putinul nostru si altora, sa continuam macar acum sa fim copii, sa avem sufletul si inocenta unui copil. Mos Nicolae e o sarbatoare a familiei, a iubirii, a sperantei si a dorintei de a darui. Eu inca am pastrat traditia si ma bucur in fiecare an de aceasta sarbatoare alaturi de parintii mei si de toti cei dragi mie si sper ca si de acum inainte sa fie asa pentru multi ani. Pe mine Mosu’ nu m-a uitat niciodata si stiu ca de acolo de sus ma vegheaza in fiecare clipa. Acum patru ani mi-a oferit cel mai frumos cadou, unul cu totul si cu totul deosebit si pentru asta ii multumesc si de aceea spun ca Mosul exista. Indiferent de varsta trebuie numai sa crezi si dorinta se indeplineste.

marți, 2 decembrie 2008

Ziua Alegerilor - Zi Nationala

Wekendul care tocmai s-a incheiat a fost plin de evenimente importante si interesante. Unul dintre ele l-au reprezentat alegerile parlamentare iar cel de-al doilea eveniment a fost reprezentat de ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. In legatura cu alegerile electorale care au avut loc weekendul asta o sa fiu foarte scurta in ceea ce priveste parerea mea personala . Desi nu ma prea pricep la politica din peisajul Romanesc din care face parte fatarnicia politicianului roman care ma dezgusta datorita promisiunilor pe care le face si care niciodata nu vor putea fi concretizate. Politicianul roman are aceleasi trasaturi ca si personajele lui Caragiale. Singura problema este ca de acele personaje radeam cu pofta, faceam haz, dar acum hazul e cu necaz pentru ca, comportamentul inconstient, indiferent, nepasator si pueril al politicianului se rasfrange asupra noastra, mai bine spus ne invaluie penibilul si nu mai avem chef sa ridiculizam incompetenta lor deoarece piesa de teatru trebuia sa se incheie acum 100 de ani in schimb ea inca se joaca. La inceputul fiecarei campanii electorale asistam de fiecare data la reinvierea celebrei si iubitei piesei “O scrisoare pierduta” a lui I.L. Caragiale. Sloganurile patetice, promisiunile desarte si plocoanele electorale nu fac altceva decat sa evidentieze ridicolul, penibilul si inutilitatea campanilor electorale. Intrebarea deja celebra si arhi-cunoscuta “Da eu cu cine votez” revine de fiecare data pe buzele alegatorului roman, aducandu-ne aminte de moravurile electorale vechi din opera lui Cragiale care se regasesc atat de vizibil si pregnant in viata politica actuala. Tinand cont ca votul uninominal a fost o premiera in Romania toti isi pun intrebarea daca a fost o reusita sau un esec, daca se va schimba ceva. Pe de o parte acest vot uninominal nu va schimba nimic, momentan fiind la inceput. Practic votez persoana, dar in spatele acelui candidat se afla tot partidul, deci cam totul ar fi o fatada, sau altfel spus “Alta Marie cu aceeasi palarie”. Partea buna ar fi ca poate in viitor candidatul va incerca sa vina mai aproape de alegator, sa cunoasca mai bine problemele existente sa spunem in colegiul respectiv, pentru ca daca nu va incerca macar sa faca ceva pentru oamenii de rand automat la urmatoarele alegeri nu va mai fi votat si atunci partidul din care face parte va avea de suferit si implicit si el, pentru ca partidul in vreun fel va fi nemultumit de prestatia sau de munca sa. In rest alegerile si votarea sunt in fiecare an la fel, insotite de scandaluri din cele mai diverse de la cumpararea votului pana la acuze si certuri intre partide si candidatii lor, o cacialma live la care omul de rand priveste deznadajduit si se intreaba ce soarta va avea el, ce se va alege de tara asta si bineinteles intrebarea “Da eu cu cine votez??” - Ca nu cunosc mai pe nimeni dar parca am auzit de ala.

In ceea ce priveste ziua de 1 Decembrie, “La multi ani Romania!!”. Tara noastra este extrem de frumoasa, cu obiceiuri deosebite, cu mancaruri traditionale foarte gustoase si cu oameni calzi, chiar daca uneori sunt persoane care fac de ras tara si neamul romanesc.